Sportolni vágyóknak

Dunaferr Sárkányhajó Szakosztály


Várunk csapatunkba kortól és nemtől függetlenül rendszeresen sportolni vágyó és a természetet kedvelő embereket. A Duna szépségeit megismerve őrizhetjük meg vitalitásunkat, egészségünket és növelhetjük kitartásunkat. A jó társaság a jókedvet társítja az edzések megpróbáltatásaihoz.

Az evezés komoly állóképességet követel. Ennek fenntartása és növelése érdekében rendszeres tréningeket tartunk télen-nyáron heti két edzés keretében (2x1,5-2 óra), szakképzett trénerekkel. Nincs senkivel szemben komoly fizikai elvárás. mindenkinek az Önmaga által kitűzött céloknak kell megfelelnie.

Evezni 10 és 20 személyes hajókban tudunk melyek méretüknél fogva kellő biztonságot adnak a kezdő sportolóknak. A gyakorlottabbak edzhetnek 1-2-es outriggerben - kajakban vagy indián kenuban.

A fenti lehetőségek 4 000,-Ft/hó tagdíj ellenében vehetők igénybe.

Csapatépítő tréningek keretében örömmel látunk vendégül kollektívákat, baráti társaságokat. A vízi természetjáráshoz kajakok és kenuk is bérbe vehetők, a megfelelő gyakorlattal rendelkező sportkedvelők részére. Igény esetén evezésoktatást és a vízen járás szabályait is megtanítjuk a vízi sportok világát éppen felfedező vendégeink részére.

A fenti bérleti- és csapat építő tréning díjai az árlista menüpontban.

Dunaferr Vízitúra Szakosztály


A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) célul tűzte ki a vízi turizmus népszerűsítését, vízisportok tömegbázisának növelését, a társadalom aktív testmozgásra való ösztönzését. Ennek megfelelően 2019-ben a Dunaferr Sportegyesület is bekapcsolódik e jeles kezdeményezésbe.

Várunk minden sportolni vágyó rendeszeres testmozgást és természetet kedvelő ember jelentkezését. Az evezéssel és a vízi vilkággal kapcsolatos alapismereteket heti két edzés keretében sajátítjuk el, nagy hangsúlyt fektetve állóképességünk növelésére és egészségünk megőrzésére is.

A jó időben vízen járjuk be a Dunaújváros környéki Duna szakaszt, télen tornaterem, konditerem és tanmedence használatára van lehetőség. A tagság igényeinek megfelően hosszabb vízitúrákat szervezünk Magyarország legszebb természetvédelmi területeire, részt veszünk az MKKSZ által meghírdetett versenyeken. Itt tényleg nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel, persze jól esik, ha dobogóra állhatunk.

Evezni lehet sárkányhajóban egy és kétszemélyes biztonságos túrakajakokban, valamint négyszemélyes indiánkenukban.

Lépj be szakosztályunkba legyél a Dunaferr Sport Egyesület tagja!

A tagsági díj 4000.-Ft/hó.